​Brolægning i have og indkørsel

​Vi udfører alt arbejde inden for brolægning og har stor erfaring med at lave indkørsler. Vi lægger stor vægt på, at fliserne bliver lagt korrekt, så de ikke synker efter kort tid. Vi anlægger også gerne stier i samme materiale eller i løse belægninger. Det er med til at skabe en smuk arkitektonisk helhed.

Flemming's Entreprenør & Haveservice er desuden medlem af Dansk Byggeri, som er din garanti for det arbejde, vi udfører.

Når du skal have lagt fliser, er det vigtigt:

  • At jorden graves væk, så flisernes kan lægges i en fordybning og ligge på niveau med fx græsplæne/vej.
  • At der ligges et underlag af stabilgrus og sand ud.
  • At underlaget komprimeres med en pladevibrator.
  • At lave lidt hældning, så regnvandet kan løbe fra.
  • At lægge dræn (rist) hvis du bor et sted, hvor der kan opstå problemer ved store mængder regnvand.
  • At bruge snore så belægningen ikke bliver skæv.

Brolægning er et hårdt arbejde og kræver viden og erfaring for at opnå et perfekt resultat. Vi er specialister i flisebelægning, så har du et spændende forslag, kan vi hjælpe dig med at udføre dine kreative løsninger! Kontakt os og få en uddybende snak.

​Rådgivning om materialer ifm. brolægning

Valg af fugesand

Der er forskellige kvaliteter af fugesand. Normalvis bruges strandsand i en 0-0,2 mm i sandkorn ved brolægning. Ulempen ved at bruge ren strandsand er, at det ikke er ukrudtshæmmende, men til gengæld er det muligt at have en meget lille fuge. Hvis du kan acceptere en bredere fuge, kan du fx vælge fugesand, der er elastisk, ukrudtshæmmende og kan modstå frostpåvirkning uden at krakelere. Når fliserne er lagt, fejes fugesandet ned mellem fliserne og vædes med vand.

Dette er vigtigt og sikrer, at fugesandet stivner og bliver hårdt, så det bliver svært gennemtrængeligt for myrer og ukrudt. Det stivnede fugesand holder desuden fast på fliserne og eroderer ikke væk som almindeligt fugesand. Stenmel (0-0,4 mm) i forskellige farver kan også anvendes, men stenmel kræver også en bred fuge.

Havefliser

Det er ikke ligegyldigt hvilke havefliser, du vælger. Prisen har en stor betydning, men det handler frem for alt om at finde havefliser, der passer til huset og haven. De skal have den rigtige farve og overflade, så de harmonerer med omgivelserne. Det er desuden vigtigt at vælge en praktisk og frostsikker haveflise, gerne med en ru overflade, så de ikke bliver glatte i regnvejr.

Flemming’s Entreprenør og Haveservice hjælper dig gerne med at finde de rigtige havefliser til brolægning. Vi har et udvalg af fliser hjemme, som du kan se med egne øjne.

Teglsten til udendørs brug

Vi har prøver på forskellige klinker til fremvisning. Teglsten til udendørs brug er blevet mere populært i de senere år. Ønsker du en anderledes, smuk og spændende løsning er teglsten en oplagt mulighed. 

Støttemure

Ved terrænforskelle kan man med fordel lave støttemure. Det primære formål er at afstive jorden og forhindre, at skråningen falder sammen. Støttemure kan også anvendes til støjafskærmning eller som læmure. Man skal være særlig opmærksomhed på højde og hældning.

Støttemure kan udføres i mange forskellige sten og kan være en utrolig smuk løsning i haver med niveauforskelle i terrænet - og i kombination med trapper.

Plant blomster på din støttemur

Har du en have med store terrænforskelle, eller ønsker du at skabe niveauforskelle i din have, kan vi hjælpe dig med at lave en eller flere størremure. Til støttemuren kan bruges mange forskellige slags sten.

Der findes støttemursten i beton, med indvendige og udvendige hjørnesten samt afdækningssten. Der findes stentyper, hvor stenene låser sig sammen. Der findes sten med naturstensmaterialer i overfladen samt klinker og rigtige natursten.

Ønsker du at pynte muren med blomster, findes der mange sten (plantesten), som er de velegnede til dyrkning af pudeplanter og stenplanter.

Udendørs trapper

Ved niveauforskelle i haven er det en god idé at anlægge en trappe i overgangen fra det ene niveau til det andet niveau. Til trappen kan bruges de samme sten, som er brugt til terrassen. Trapper i granitsten er også en smuk løsning. Granitsten tåler desuden saltning om vinteren og er derfor langt mere holdbar end fx en betontrappe.

Vi har stor erfaring med at lave trapper og trappetrin til terrassen. Har du brug for at få lavet en trappe til din terrasse eller anden brolægning, skal du være velkommen til at kontakte os.

En god trappe skal overholde bestemte krav

Det er vigtigt at lave en god trappe, som overholder de generelle krav til trindybde og trinhøjde. For at trappen bliver behagelig at gå på skal 2 stigninger + 1 grund være cirka 63 cm. Derudover er der en del andre krav til fx underlaget og hældning. Vi ved, hvordan man laver en solid og god trappe.

Hvad koster brolægning? Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud

Kontakt os på 40 32 66 29 og aftal en tid, hvor vi kommer ud til dig og ser på din have. Vi kan hjælpe dig med al brolægning såsom opsætning af støttemur og belægning af fliser på have, terrasse og i indkørsel. Vores priser er altid gennemskuelige og konkurrencedygtige.

Du har også muligheden for at henvende dig pr. e-mail til flemming@have-entreprenoer.dk med informationer om dit projekt, så vender vi tilbage hurtigst muligt med et tilbud på din opgave.

Få et uforpligtende tilbud på dit haveprojekt!

​Benyt formularen herunder til at beskrive din opgave. Vi vil vende retur med svar på din henvendelse hurtigst muligt.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​FLEMMINGS ENTREPRENØR &
​HAVESERVICE ApS

CVR: 33253877

Flemming Jensen i Børkop, Syddanmark, DK på Houzz

​Ring og hør mere

​Telefon: 40 32 66 29

Få et godt tilbud

Indhent tilbud - klik ​her