​Anlæg af græsplæne

I forbindelse med anlægning af en græsplæne skal jordbundsforholdene undersøges, der skal foretages grubning, fræsning samt en efterfølgende planering. Græsplænen behøver ikke at være vandret, men den skal være jævn.

Jordbearbejdning er vigtigt

Det er vigtigt at lave et godt og solidt forarbejde med jorden, herunder grubning inden den egentlige græssåning. Ved fx. nybyggeri har der ofte kørt meget tunge maskiner rundt på grunden og trykket jorden godt og grundigt sammen. Er der tale om fx lerjord, vil jorden være meget hård og klippeartig. Det vil også af hensyn til de andre planter, der skal plantes, være godt at få løsnet jorden igen. Inden bestilling af græsfrø skal jordtypen bestemmes, og græsarealets funktion skal være kendt. Når jorden er klargjort efter en grundig planering og finplanering, kan såningen og anlægning af græsplænen påbegyndes.

Nemt og hurtigt med rullegræs

Rullegræs kan anvendes til mange forskellige formål fx. almindelige græsplæner, boldbaner, omlægning og reparationer af nedslidte plæner. Fordelen ved rullegræs er, at du har en færdig græsplæne i løbet af meget kort tid. Inden rullegræsset lægges ud, skal jorden klargøres omhyggeligt. Jordarbejdet er det samme, som hvis plænen skulle have været tilsået med græsfrø. Det er vigtigt, at jorden ikke er for hård i de øverste 20-25cm. Vækstlaget skal være godt gennemarbejdet og tromlet. Overfladen må dog gerne være så fast, at man kan gå henover jorden uden at sætte fodspor. Såvel muld som råjord skal have en passende porøsitet, for at nedbøren kan sive ned i jorden, så græssets rødder kan vokse uhindret.

Jorden skal desuden være fri for ukrudt, græstotter, kvikrødder mv. Det er en fordel for græssets efterfølgendes piring og rodvækst at jorden er lun, men vi har mulighed for at så/lægge græsset ved temperaturer helt ned til 7 grader. Rullegræs er velegnet til almindelige græsplæner, boldbaner og ved omlægning eller reparation af nedslidte græsplæner. Rullegræs er den nemme og hurtige løsning, men den er også lidt dyrere i anskaffelsespris.

Smukt og slidstærkt græs med græsfrø

Det er ikke lige meget, hvilke græsfrø man bruger hvor. Det er vigtigt at vælge de rigtige græsfrø. Det betyder desuden meget for resultatet, at man tager højde for jordtypen, forventning til slid og græsarealets placering. Vi har mange års erfaring med græssåning og har udført flere større opgaver, hvor der var behov for såning af græs på store arealer i tæt bebyggelse.

Det er desuden vigtigt at vælge den rigtige måned for såning af græs. August og september måned er ideelle måneder, da jorden her stadig er stadig varm, og der er god sandsynlighed for nedbør til at væde græsset. og maj måned egner sig mindre godt til græssåning, da der er stor risiko for tørre perioder i de efterfølgende måneder. Hvis såning af græs finder sted i foråret, kan det blive nødvendigt at vande græsset for at det kan overleve.​

Pleje af græsplæne

En smuk græsplæne kræver tid og pleje. Vi står klar til at hjælpe dig med gode råd og vejledning omkring pleje af din græsplæne. Vi tilbyder professionel pleje med godkendte maskiner.

Vi tilbyder blandt andet:

  • Vertikalskæring - fremmer græssets evne til at formere sig, hvilket giver en tættere græsplæne
  • Prikning- giver græsset lettere adgang til ilt, vand og næring.
  • Topdressing - stimulerer græssets vækst og sikrer en jævn overflade samt mindre risiko for tørkeskader.
  • Eftersåning - beskytter græsplænen mod ukrudt.

Lad os stå for plejen

Ved at lade os stå for plejen af din græsplæne, sikrer du, at din plæne holdes pæn og velholdt. Vi vælger de rigtige græsfrø, den rigtige gødning og sørger for at græsset klippes korrekt. Vi udfører græsslåning af industriarealer, fælles arealer, legepladser og private haver. Er du i tvivl om valg af eller gødning er du meget velkommen til at kontakte os, så du får den rigtige gødning til netop din græsplæne. Er der tale om et store græsareal, kan vi udbringe gødningen for dig.

Få en serviceaftale

Hos Flemmings Entreprenør og Haveservice har du mulighed for at indgå en fast serviceaftale. Græsslåningen udføres enten som bioklip eller med sideudkast. Vi opsamler og fjerner gerne græsset, hvis dette ønskes. Fordelen ved at vælge bioklip er, at plænen gødes naturligt og forekomsten af mos mindskes.

Kontakt os i dag

Vi har en stor viden om alt inden for anlægning af græsplæne, græssåning, rullegræs, gødning og pleje af græsplæne. Vi har de maskiner, der skal til, for at udføre havearbejdet korrekt. Vores dygtige anlægsgartnere udfører opgaver for både private, erhverv og det offentlige. Vi yder haveservice når græsplænen er anlagt og kan tilbyde en fast serviceaftale så det hele bliver holdt som det skal. Kontakt os på telefon 40 32 66 29 eller via vores kontaktformular for yderligere oplysninger. Vi hjælper kunder i og omkring Børkop, Vejle og Fredericia.

Flemming's Entreprenør & Haveservice er med af Dansk Byggeri, hvilket er din garanti på alt arbejde, vi udfører.

Få et uforpligtende tilbud på dit haveprojekt!

​Benyt formularen herunder til at beskrive din opgave. Vi vil vende retur med svar på din henvendelse hurtigst muligt.

 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​FLEMMINGS ENTREPRENØR &
​HAVESERVICE ApS

CVR: 33253877

Flemming Jensen i Børkop, Syddanmark, DK på Houzz

​Ring og hør mere

​Telefon: 40 32 66 29

Få et godt tilbud

Indhent tilbud - klik ​her